torokszofi

Saturday, July 31, 2004


izzad a borz és szodomita vitray. csak kettő a múlt éjjeli félrehallásaimból. az egyik egy amerikai kultfilm angol címe.


Tuesday, July 27, 2004


a tegnap dögnapnak indult. reggel DVD-s szilvi hívott, hogy írjak át két borítót, mert így nem lehet eladni őket. javítottam, de szíven ütött. aztán bent kaptam a korrektortól egy véleményt, hogy elfelejtettem magyarul és odakenem az angolt a magyar tetejére, aztán a keki odajött, hogy mi a 'csapó' angolul, mire hozzámküldték persze, de én csak erőlködve néztem vissza és azt motyogtam 'ACTION'. 'ACTION'. a zoli erre azt mondta, hivjuk fel a borit, a bori mindent tud és a bori tudta. tudta, hogy 'clapboard'.

de aztán este P értem jött és éjjel elmentünk a Margitszigetre az esőben, mert 'csak szitál', és hátha nyitva van a Sarkkert, aztán cuppogtunk kicsit a bordó futószalagon és elmentünk a körútra vacsorázni. hazafelé futottunk, de csak azért, mert kipróbáltuk, milyen képeket lehet csinálni magunkról futás közben, közben kétszer kibicsaklott a bokám, de nem tudtam abbahagyni a nevetést.


sue írt, válaszoltam, levelezgettünk. most látom, a blogján közben folytatta a zsidó sztereotípiák bloggerszemmel - sorozatot. tegnap a 'göndör haj', a 'sötétbarna szem', a 'vöröses haj', a 'vastag száj' és természetesen a 'nagy orr' került sorra. azt hiszem, nem értett meg.


Friday, July 23, 2004


Giacomellivel autóztunk jobbra-balra valamelyik nap, a könyvelőhöz, aztán valami memóriakártyáért, aztán a DVD-munkáért, aztán haza. szuszogtunk a melegben, én fényképeztem, ő fittipaldi kanyarokkal szórakoztatott és minden olyan volt, mint régen, még a céges bélyegző is ott pihent a bal térdénél. igaz, cégtulajdonosi pozícióm a múlté, alkalmazott lettem, úgyhogy most az a játék, hogy kávét hozat velem, de az autóban csak legyezgetni tudtam, a Kisvárosi komédia című film DVD-borítójával.

tegnap azt az információt kaptam, hogy a berki egyiptomban van, pedig az utóbbi időben elég sokat mászkálok az utcájában és vártam, hogy véletlenül összefutunk.


Thursday, July 22, 2004


"Ha a zsidó fogorvosom eltekint a szájamban található üzleti lehetőségtől, akkor nem kell erőltetni."

Suematra szalonzsidózik. kár, hogy olyan nincs. a 'szalonzsidózás' kifejezést akkor használom, ha olyanok zsidóznak, akiket egyébként szeretek/tisztelek/értékes embernek tartok. de igazából jól tudom, hogy valaki vagy zsidózik, vagy nem. még ha finoman csinálja, az első hang nélkül, óvatosan, így: '[...]idó', akkor is. túl sok a zönge, mi? jól van.


húgom New Yorkban, én itthon. tetszik neki a Times Square, ott indított. ott illik indítani. annak idején én egy gyengén megvilágított, szúrós szagú brooklyni lépcsőházban indítottam, Rosszennél. az első három amerikai hetem. oké. kezdem a nosztalgia-tripet.


Sunday, July 18, 2004


Csillagváros széthullott, nem tudtam ugyanúgy visszajönni, ahogyan itt hagytam egy éve. kriminális napok, persze az én hibám, mi aludtunk nyitott ablaknál egy földszinti lakásban, hogy aztán Nefritke cikket írhasson belőle és én nem figyeltem a táskámat eléggé a Dunapark cukrászdában. de most egy olyan helyre van szükségem, ahol lehetek ennyire felelőtlen. csak ennyire. budai lány leszek, P pedig budai fiú.

semmihez sem hasonlítható egy jó kis Spice vasárnap délelőtt,

We got Em in the place who likes it in your face,
we got G like MC who likes it on an
Easy V doesn't come for free, she's a real lady,


and as for me you'll see

.


Wednesday, July 14, 2004


a hajnali betörő után most a tárcámat lopták el a cukrászdában. minden benne volt, ami fontos. a bankkártyám PIN-kódját 5 perc alatt törték fel. rejtély, hogy csinálták, nem volt sehova leírva. beálltam a cukrászdában a sarokba és ott sírtam amíg P fizetett a forró csokiért.


Monday, July 12, 2004


éjjel veszélyben voltam, de nem történt semmi, rácsokat akarok az ablakomra. most hallom, hogy az ablakomba beépítették a rácsokat. odanézek, tényleg. csak nem kellett volna .tárva.nyitva. hagyni. így hát egyáltalán nem szeretek itthon lenni, de nem poroszkálhatok éjjel-nappal a körúton. ja, és ez az egész ablak-rács dolog, ez real. nem egy szipogós metafora. fa és üveg.


Friday, July 09, 2004


mindennap délelőtt 11-kor elfog az álmosság. az ipodomba végül nem gravíroztattam semmit, már nem volt idő. most azt találtam ki, hogy hülyeség a tökéletes felületet összekarcolni. de közben azon gondolkozom, mi lett volna az az egy szó. vagy kettő. mondjuk ennyi:

laser engraving


oh, england, my lionheart

RsBvel lehetett a legjobban kate busht hallgatni, most egyedül nyivákolok és várom a zivatart. lassan minden a helyére kerül. tegnap kaptam egy levelet, egy színháztól, 800 kilométerre innen, munka, negyven napra. nem tudom. kicsit el akarom engedni magam, lassan körözni a lábfejemmel a szőnyegen, amíg az útlevelem a téli harisnyák alatt lapul.


Tuesday, July 06, 2004


a szőnyegre dobálom ki az egy évemet, aztán a kézipoggyászomból előhalászok két darab bicskát, véletlenül hagytam benne, átment a new yorki és a párizsi szigoron, átsétáltak velem csak úgy, egy sárga és egy piros, fel a gépre, peckesen.

boldog vagyok. tegnap szüleimnél családi vacsora, senki nem változott semmit, ez jó. éva pedig mindjárt átjön! csak előbb lezuhanyozik! meg mi is! mindenki illatos lesz!


Friday, July 02, 2004

Thursday, July 01, 2004


a döntéseim rendre hajnalban születnek, fél három és fél négy között. ez inkább magyar idő, mint amerikai. talán ezért is döntöttem úgy, hogy még összesen 4 napot maradok. ma, holnap, holnaputan és a vasárnap. hajnalban lemondtam a mobilomat és az AOL-t, utóbbinál nagyon nem akartak elereszteni, álltam az ablakban és bámultam a lábam alatt a sötét utcát és hajtogattam fáradtan, no, no, i am definitely leaving the country on sunday. for good. ma jön a bankom. és a posta, mert a könyveket csak postán tudom hazaszállítani. és az egyetemi beiratkozás törlése. más nincs. hosszabbítottam és most rövidítek, önkényesen. for good. for the better.


Home